Anunț! Duminică, 8 mai, ora 13 00, slujbă de pomenire în cimitirul din s. Cuconeștii Vechi

Pentru al șaselea an consecutiv pe teritoriul fostului cimitir din s. Cuconeștii Vechi, com. Cuconeștii Noi, r. Edineț, va fi oficiată o slujbă de Pomenire pentru odihna sufletelor și iertarea păcatelor celor care odihnesc somnul de veci în străvechiul cimitir de pe malul Prutului.

Până în anul 2010, din motiv că era sârma ghimpată pe Prut, nici măcar nu se putea ajunge la acest cimitir. Abia în primăvara anului 2011, din mila și cu ajutorul lui Dumnezeu, după mai mult de 35 de ani de uitare și nepăsare, din inițiativa unor oameni de bună credință, s-a reușit curățirea și amenajarea locului prin ridicarea unei sfinte troițe spre veșnica pomenire a celor răposați.

Cuconeştii Vechi, a dăruit ţării aşa personalități precum vrednicul de pomenire cuviosul părinte Sofian (Serghie) Boghiu, stareţul şi duhovnicul de la mănăstirea Antim (din București) împreună cu fratele său mai mic Ierodiaconul Lucian (Boghiu), precum şi unul dintre cei mai distinşi arheologi şi savanţi din România interbelică dl Nicolae Moroşan.

Slujba de Pomenire va avea loc Duminică, 8 mai, ora 13. 00

Pentru mai multe detalii: tel. +373 69 55 77 42; +373 79 02 70 20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *